Αυχενικός Ίλιγγος

Ζάλη από τον Αυχένα
Ζάλη μπορεί να προκληθεί από πόνο στον αυχένα
Ο πόνος στον αυχένα συχνά συνοδεύεται από ζάλη, αλλά είναι δύσκολο να πούμε αν η ζάλη οφείλεται  από πόνο στον αυχένα, χωρίς να έχουμε διερευνήσει όλες τις άλλες αιτίες που προκαλούν ζάλη και ίλιγγο. 

Αυχενογενής ζάλη – Αυχενικός ίλιγγος

555020-24227-22Η αυχενογενής ζάλη – αυχενικός ίλιγγος είναι μία αμφιλεγόμενη διάγνωση επειδή δεν υπάρχουν διαγνωστικές εξετάσεις για να επιβεβαιώσουν ότι είναι η αιτία της ζάλης.
Η αυχενογενής ζάλη είναι μια διάγνωση που γίνεται σε άτομα που έχουν ιστορικό τραυματισμών του αυχένα ή πόνο στον αυχένα, καθώς και η ζάλη όπου έχουν αποκλειστεί οι άλλες αιτίες ζάλης.

Η αυχενογενής ζάλη εμφανίζεται συχνά ως αποτέλεσμα αυχενικού τραυματισμού ή τραυματισμού του κεφαλιού και συχνά παρατηρείται σε συνδυασμό με εγκεφαλική βλάβη ή τραυματισμό στο εσωτερικό αυτί.
Οι άνθρωποι με αυχενογενή ζάλη – αυχενικό ίλιγγο έχουν την τάση να παραπονιούνται για ζάλη, που είναι χειρότερη κατά τη διάρκεια της κίνησης της κεφαλής ή μετά τη διατήρηση της κεφαλής σε μία συγκεκριμένη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ζάλη εμφανίζεται συνήθως μετά από πόνο στον αυχένα και μπορεί να συνοδεύεται από πονοκέφαλο. Συχνά, η ζάλη θα μειωθεί εάν ο πόνος στον αυχένα μειωθεί. Τα συμπτώματα της ζάλης συνήθως διαρκούν λεπτά έως ώρες.
Οι άνθρωποι με ζάλη από τον αυχένα – αυχενικό ίλιγγο μπορεί επίσης να παραπονεθούν για αστάθεια που μπορεί να αυξηθεί με τις κινήσεις του κεφαλιού και του σώματος. Αν και οι επίσημες μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί, η αυχενογενής ζάλη πιστεύεται ότι είναι σπάνια.
Η αξιολόγηση για ζάλη από τον αυχένα – αυχενικό ίλιγγο περιλαμβάνει μια λεπτομερή ιατρική αξιολόγηση, διότι τα συμπτώματα είναι παρόμοια με τις άλλες αιτίες ζάλης. Επομένως, η εξέταση από ένα εξειδικευμένο ωτορινολαρυγγολόγο στα θέματα της ζάλης και του ιλίγγου είναι απαραίτητη.
Η πλειονότητα των ασθενών με αυχενογενή ζάλη – αυχενικό ίλιγγο θα βελτιωθεί μόνο με τη φαρμακευτική θεραπεία, την ήπια κινητοποίηση του αυχένα, την άσκηση, και την εκπαίδευση στη σωστή στάση του σώματος.
Η ζάλη από τον αυχένα είναι μια διάγνωση που γίνεται σε άτομα που όλες οι άλλες αιτίες της ζάλης έχουν αποκλειστεί.

 

 

Ιατρείο

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Διστόμου 5-7

Μαρούσι - 151 25

Τηλεφωνικό Κέντρο:

210 6198100 - 120

Fax: 210 6198555

Email: κάντε κλικ εδώ

Πως θα έρθετε με αυτοκίνητο

Πως θα έρθετε με ΜΜΜ

Χάρτης