Ακουστικό Βαρηκοΐας

Δεν ακούω καλά. Τι πρέπει να κάνω ?    Πρέπει να περιμένω ?
Πολλά προβλήματα ακοής μπορεί να διορθωθούν ιατρικά. Αν έχετε πόνο στο αυτί, τρέχει υγρό από το αυτί σας, έχετε υπερβολική παραγωγή κεριού από το  αυτί σας, νιώθετε ότι δεν ακούτε καλά ή έχετε ζάλη είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δείτε ένα ωτορινολαρυγγολόγο, καθώς αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα που υποδηλώνουν ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα. Καλό θα ήταν να δείτε τον ωτορινολαρυγγολόγο σας όσο πιο άμεσα γίνεται.
Αν το πρόβλημα σας είναι η μείωση της ικανότητας του νεύρου σας να ακούει τότε και αφού ο ωρλ θα κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, μπορεί να σας συστήσει την αγορά ενός ακουστικού βαρηκοΐας. 

Πού μπορώ να αγοράσω τα ακουστικά βαρηκοΐας ?
hearing aidsΟ ωρλ σας θα σας ενημερώσει για τις εταιρείες που έχουν πιστοποιημένα και αξιόπιστα ακουστικά βαρηκοΐας. Αποφύγετε την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας από την τηλεόραση ή τυχαίους πωλητές ακουστικών, γιατί το κάθε ακουστικό ρυθμίζεται κατάλληλα για τον κάθε ασθενή. Δεν μπορούν δηλαδή όλοι οι ασθενείς με προβλήματα όρασης να φορούν τα ίδια γυαλιά. Το ίδιο ισχύει και για τα ακουστικά βαρηκοΐας. Η εταιρεία από την οποία θα αγοράσετε τα ακουστικά πρέπει να είναι αξιόπιστη, φιλική και με υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας. 

Ποιο είναι το κόστος των ακουστικών βαρηκοΐας ?
Τα ακουστικά βαρηκοΐας διαφέρουν στην τιμή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, όπως και τα κινητά τηλέφωνα. Το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από 500 ευρώ μέχρι και 2.500 ευρώ για ένα προγραμματιζόμενο ψηφιακό ακουστικό βαρηκοΐας. Η τιμή αγοράς δεν θα πρέπει να είναι ο μόνος παράγοντας στην αγορά ένα ακουστικού βαρηκοΐας. Η αξιοπιστία των προϊόντων και το σωστό σέρβις μπορεί να μειώσει το κόστος αγοράς και να μειώσει την απογοήτευση της δυσλειτουργίας του ακουστικού βαρηκοΐας.

Θα φαίνεται το ακουστικό βαρηκοΐας που θα έχω ?
Υπάρχουν διάφορες μορφές ακουστικών βαρηκοΐας και αν η κατάσταση το επιτρέπει μπορεί να είναι σχεδόν αόρατο ακόμα και από κοντινή απόσταση. Υπάρχουν τα παρακάτω ακουστικά βαρηκοΐας : 

    • Behind-the-ear (BTE) – Πίσω από το αυτί.
    • In-the-ear (ITE) – Μέσα στο αυτί.
    • In-the-Canal (ITC) - Μέσα στην τρύπα του αυτιού
    • Completely -in-the-Canal (CIC) – Ολόκληρο μέσα στην τρύπα του αυτιού

Το κατάλληλο ακουστικό βαρηκοΐας για εσάς εξαρτάται από την απώλεια της ακοής σας και τις ανάγκες σας, το μέγεθος και το σχήμα των αυτιών σας και το κανάλι του αυτιού, και την επιδεξιότητα των χεριών σας.

Θα χρειαστώ ένα ακουστικό βαρηκοΐας για κάθε αυτί ?
0606 hearingaid_630x420Συνήθως, εάν έχετε απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά, με δύο ακουστικά βαρηκοΐας θα είναι καλύτερη η ακοή σας. Η ακοή σας σε θορυβώδες περιβάλλον θα είναι δύσκολη με ενίσχυση μόνο στο ένα αυτί, και θα είναι πιο δύσκολο να διακρίνετε τους ήχους.

Ποιες άλλες ερωτήσεις πρέπει να κάνω στην εταιρεία που θα μου δώσει το ακουστικό ?
Ρωτήστε σχετικά με τη μελλοντική συντήρηση και επισκευή και το κόστος αυτών. Επίσης ρωτήσετε σχετικά με την πολιτική για δοκιμαστική περίοδο που έχει η κάθε εταιρεία. Τέλος ρωτήστε για την εγγύηση που έχει το κάθε ακουστικό.


Πως θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ακουστικού μου ?
Το ακουστικό βαρηκοΐας θα τοποθετηθεί στα αυτιά σας, αφού πρώτα ο τεχνικός πάρει ομοίωμα (τα «μέτρα») από το αυτί σας για να σας ταιριάζει απόλυτα. Στη συνέχεια, θα τα φοράτε τις πρώτες ημέρες σε ένα ήσυχο περιβάλλον και για λίγη ώρα. Μέρα με τη μέρα θα αυξάνεται την χρήση τους. Μετά από ένα διάστημα θα αρχίσετε να τα φοράτε και σε εξωτερικούς χώρους. Κρατήστε ένα ημερολόγιο για να σας βοηθήσει να θυμάστε τις εμπειρίες σας και να τις αναφέρετε με ακρίβεια στον ωρλ σας ή στον τεχνικό της εταιρείας για γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις. Να είστε υπομονετικοί και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να συνηθίσει το ακουστικό βαρηκοΐας και τους «νέους» ήχους που σας επιτρέπει να ακούτε.

 

 

Ιατρείο

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Διστόμου 5-7

Μαρούσι - 151 25

Τηλεφωνικό Κέντρο:

210 6198100 - 120

Fax: 210 6198555

Email: κάντε κλικ εδώ

Πως θα έρθετε με αυτοκίνητο

Πως θα έρθετε με ΜΜΜ

Χάρτης